Viikonloppuna (24.-25.8.) Oulun seura järjesti kaksipäiväisen Boreal Hanmoodo Summercamp 2024 -leirin. Leirillä meininki oli mitä mahtavin! Ohjelma oli monipuolinen ja tunnelma sopivan rento. Paikalle saapui harrastajia 12:sta eri seurasta ja matolla riehui yhteensä 48 harrastajaa. Kyseessä oli siis Boreal Hanmoodo:n suurin kesäleiri tähän mennessä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan tarkoitus oli harjoitella Nallikarin hienoissa maisemissa, mutta sadekuurot siirsivät harjoittelun sisätiloihin. Tämä ei kuitenkaan vauhtia hidastanut!

Lauantaipäivä aloitettiin Joonas Jyringin vetämällä otteluharjoittelulla. Osiossa perehdyttiin enemmän jalastaheittoon ja sitä vastaan puolustautumiseen. Joonas painotti sekä harjoittelun turvallisuutta että jatkuvuutta. Toistoja tuli varmasti paljon ja toivottavasti sitä kautta myös muutamia ahaa-elämyksiä!

Seuraavaksi siirryimme itsepuolustusnäytösten maailmaan Terho Kämäräisen opastuksella. Alkuun mietimme miten näytöksen suunnittelussa ylipäätänsä päästään helposti alkuun. Siitä siirryttiin luontevasti itse näytöksen suunnitteluun ja tietysti sen harjoitteluun. Terho antoi myös vinkkejä, miten näytöstä voi rytmittää ja miten saadaan osumiin sopivasti voimaa.

Päivän kolmannessa osiossa Jori Pisilän ohjauksessa tartuttiin miekkoihin ja keppeihin. Pääsimme harjoittelemaan erilaisia hyökkäyksiä ja torjuntoja. Pehmomiekkojen ansiosta kokeilimme myös leikkimielistä miekkaottelua ja kepeilläkin pääsimme pariharjoittelussa kopistelemaan oikein urakalla. Jori antoi hyviä vinkkejä harjoitteluun ja etenkin aseharjoittelun kohdalla turvallisuuteen ja aseen (myös pehmoversion) käsittelyä käytiin läpi tarkasti. Päivän päätteeksi siirryimme Nallikariin ja sieltä vielä ravintola Seelariin syömään.

2.Leiripäivä aloitettiin lennokkaasti Perttu Pisilän ohjauksessa. Perttu on tunnettu korkeista hypyistä, pehmeistä putoamistekniikoista ja jäätävän hyvästä kehonhallinnasta. Osion aikana saimme todella hyviä esimerkkejä, miten jokainen voi kehittää omaa osaamistaan hyppytekniikoissa. Aihe on vaikea, mutta Perttu onnistui pilkkomaan vaikeita tekniikoita helpommin ymmärrettäviksi pieniksi paloiksi. Samalla saimme nauttia hienoista esimerkeistä, kun Perttu selitti ja näytti miten monella eri tavalla sitä voikaan pyöriä ilmassa.

Päivän toisessa osiossa siirryimme ”tekniikkaklinikalle”. Tässä ohjelmanumerossa kaikki leirin ohjaajat olivat mukana ja ohjasivat harrastajia heidän esittämien kysymysten pohjalta. Idea siis oli, että harrastajat saavat itse kysyä mieltä askarruttavista asioista tekniikoihin liittyen ja kokenut ohjaajakaarti auttoi esimerkkien ja harjoitusten kautta.

Leiri huipentui murskaus- ja terävällä miekalla leikkausosioon. Kaikki leirille osallistuneet pääsivät kokeilemaan murskausta sekä lautoihin että harkkoihin. Alkuun harjoiteltiin napakkaa potku- ja lyöntitekniikkaa potkutyynyihin ja kun ohjaajat olivat tyytyväisiä, niin siirryimme lautojen kimppuun. Murskausten kohdalla korostuu hyvä tekniikka ja keskittyminen juuri tähän hetkeen. Alkuun osaa varmasti jännitti, mutta kun laudan palasia alkoi lentelemään, niin onnistumisen tunteen näki ilmeistä. Lautojen jälkeen siirryttiin sitten harkkoihin. Jori Pisilä neuvoi tarkasti mitä harkkoja murskatessa on otettava huomioon ja tämän jälkeen siirryttiin käytäntöön. Harkkojen kohdalla nähtiin hienoja suorituksia sekä käsivarsi- että potkumurskauksissa. Viimeisenä oli vielä vuorossa leikkausharjoitukset terävällä miekalla. Tässä kohtaa ilmeet muuttuivat vakaviksi ja ihan syystä. Vaikka puumiekoillakin harjoiteltaessa painotetaan, että asetta on käsiteltävä kuten se olisi terävä, niin kyllä se tilanne vaan on erilainen, kun käsissä on oikeasti terävä miekka. Oli hienoa seurata leikkauksia, kun onnistumisia alkoi tulla ja putken palaset lentelivät lattialle.

Leiri oli kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut. Osallistujamäärä oli suuri, ohjelma oli sopivan monipuolinen, peruutuksia ei tullut lainkaan ja haavereita sattui vähän. Järjestäneen seuran puolesta voin todeta, että takana on hieno viikonloppu hyvässä seurassa treenaten! Nöyrä kiitos kaikille osallistuneille, vetäjille ja tietenkin järjestelyistä vastanneille.

Nähdään syyskuussa vetäjäviikonlopulla Alavudella 14.-15.9. ja National Campillä Seinäjoella 26.10.

-Terho Kämäräinen 3.dan, Oulun Hanmoodo ry

Boreal Hanmoodo Summercamp 2024